Alliansen större - MP samarbetar med fel sida

Saxat från Expressen



Titta bort, Mona Sahlin!
Det här är inte rolig läsning för dig.
Nu leder alliansen stort och Moderaterna är största parti, enligt Expressen/Demoskops junimätning.
Men ditt stora problem kan vara - Maria Wetterstrand.
- Wetterstrand spelar en roll i detta, säger statsvetarprofessorn Ulf Bjereld.

Socialdemokraternas ras fortsätter i Expressen/Demoskops junimätning. För första gången i Demoskops historia noterar partiet opinionssiffror under 30 procent - 29,9 procent.
Det är en minskning med 3,9 procentenheter.
Samtidigt ökar Moderaterna med lika mycket och seglar förbi S som största parti. M landar på 34,5 procent.
De stora partiernas kraftiga rörelser gör att alliansen nu leder med 6,6 procentenheter, vilket är en statistiskt säkerställd skillnad mellan blocken.
- Den negativa tendens vi kunde konstatera för S har alltså fortsatt.
- Till bakslaget efter skuggbudgeten kan adderas internationella kriser och oro som Grekland och Israel och i ett sådan skede är det sannoligt lättare för den sittande regeringen än för oppositionen att agera statsmannamässigt, säger Anders Lindholm, vd för Demoskop.

Gynnar Miljöpartiet

Ulf Bjereld, statsvetarprofessor och socialdemokrat, menar också att Socialdemokraterna tappat stöd på grund av det rödgröna samarbetet - där den givna oppositionsledaren har stor konkurrens från MP-språkröret Maria Wetterstrand.
- De partiledareffekter som finns har gynnat Miljöpartiet och missgynnat Socialdemokraterna.
- Maria Wetterstrand spelar en roll i detta. Hon är också kvinna och har till skillnad från Mona Sahlin inte nåt politiskt förflutet vid makten.
- Mona Sahlin skulle kunna gynnas av rutin och erfarenhet, men det har hos väljarna inte uppfattats som att hon står för det nya och fräscha utan det gamla, säger Bjereld.
De väljer - sofflocket

Den S-märkte statsvetaren Stig-Björn Ljunggren menar samtidigt att partiets nedgående trend beror på att många S-sympatisörer, inte bara väljer bort Sahlin, utan väljer sofflocket.
Han tror att Sahlins låga förtroendesiffror redan har gett utslag i opinionen.
- Hennes problem med förtroendet har redan lett till att folk sagt att de inte kommer att rösta på sossarna. Det är inget som kommer nu, säger han.
Mona Sahlin meddelar via sin stab att hon hänvisar alla frågor om opinionssiffrorna till partisekreteraren Ibrahim Baylan.
- Det är alltid oroande när man inte har de siffror som man vill ha. Vi har betydligt högre mål än så, men de stora slagen i opinionen visar på stor osäkerhet, säger Baylan.
Baylan vill, precis som Stig-Björn Ljunggren, hellre förklara de rekorddåliga siffrorna med att S-sympatisörer nu i större utsträckning väljer sofflocket.
- Vi har en demobilisering bland socialdemokratiska sympatisörer. Det är många av våra sympatisörer som lagt sig på soffan.
- Men då finns möjligheten att övertyga människor ända in på mållinjen, säger Baylan.


Kommentar: Varför skall vi rösta på dom Rödgröna när vi har fått det bättre med Alliansen?

Dio hånad på begravningen

Saxat från Aftonbladet



Demonstranter kallade rocklegenden satanist

En avliden rockgud

– 1 200 sörjande.

Här hyllas Ronnie James Dio vid en högtidlig minnesceremoni.

Och häcklas av demonstranter som kallar honom satanist.

Minnesstunden för rocklegenden Ronnie James Dio, som avled i magcancer den 16 maj, hölls i Hall of liberty i Los Angeles i söndags.

Den ultrakonservativa kyrkan Westboro baptist church hade på förhand gått ut och sagt att Dio ”befinner sig i helvetet”, och flaggade för att de tänkte demonstrera mot honom.

Men de demonstranter som dök upp på ceremonin hölls på behörigt avstånd av polisen, och några våldsamheter utbröt aldrig.

I stället blev minnesstunden en enda lång kärleksförklaring till den före detta sångaren i band som Black Sabbath och Rainbow.

”Älskade er alla”

– Han vidrörde oss alla med sin musik och sitt budskap och sin magi. Jag vet att Ronnie älskade er alla, sa hans kusin David Feinstein, och vände sig till alla de fans som följde ceremonin via en storbilds-tv.

– Han uppskattade er lojalitet. Jag pratar om er därute, alla fans, fortsatte Feinstein.

Ronnie James Dios son, Dan Padavona, uppmanade alla att gå på regelbundna hälsoundersökningar för att undvika att gå sin fars öde till mötes.

”Cancern växte”

– För pappa skulle showen alltid fortsätta. Han struntade i alla varningstecken i flera år, och hela tiden växte och muterade cancern, sa Padavona.

Flera av Dios kollegor, bland andra Anthrax-sångaren Joey Belladonna, hyllade honom med musikaliska framträdanden.

Ronnie James Dio blev 67 år gammal.

Jon Forsling



Kommentar: Religösa fanatiker är roten till all ondska.

RSS 2.0