Patrik Nilsson stannar i Sverige

Huggsexa att vänta om skyttekungen
Finnes: klubblös skyttekung.
Patrik Nilsson fick inget kontrakt med Dynamo Kazan - och nu kan jakten börja.
- Det blir nog en hektisk tid framöver, säger han.

Patrik Nilsson är hemma igen efter trippen till Kazan, där han firat tredjeplatsen i ligan tillsammans med övriga svenskar i laget. Tanken var också att det skulle diskuteras kontrakt - så var det i alla fall sagt tidigare.

Men något sådant snack blev det inte.

- Nej, jag vet inte varför, jag fick ingen förklaring. Om det är att de tycker jag är för dyr eller nåt, jag vet inte. Så nu blir det Sverige för mig.

Kazan verkar i stället ha riktat in sig på att behålla målvakten Andreas Bergwall och Johan Andersson, som dock erbjöds lägre ersättning än tidigare.

Och då återstår den stora frågan: Var spelar Patrik Nilsson till hösten?

- Bra fråga, det undrar jag också. Jag har sagt till alla som ringt att vänta till efter Kazanresan så nu får vi väl se vem som är intresserad och börja förhandla. Det blir nog en hektisk period misstänker jag.

• Hur många klubbar snackar vi om?

- Det är väl sex, sju stycken som hört sig för.

• Och SAIK?

- Har inte ringt, men jag är ju precis hemkommen. Det är klart jag kan tänka mig att spela i SAIK, men det måste finnas ett intresse från båda håll också.

Något jobb har han inte att återvända till, Patrik Nilsson tvingades säga upp sin anställning på Sandvik innan han åkte till Ryssland och nu lutar det åt att han tar chansen att studera.

Kommentar: Finns det pengar över efter Hellmyrs och Törnberg så skulle det ju sitta fint med Patrik Nilsson i truppen. Bättre målskytt finns inte.



 

STARTELVA BOLLNÄS GIF 2009/10?

(15) Målvakt: David Borvall
Kommentar: Världsklass. Sveriges nya Andreas Bergwall.

(5) Libero: Andreas Westh
Kommentar: Världsklass. Bollnäs bästa spelare förra säsongen.

(18) Högerback: Anders Spinnars
Kommentar: Högerbacksplatsen är som gjuten för Anders.

(13) Vänsterback: Johan Berglund
Kommentar: Stenhård back.

(4) Högerhalv: Per Hellmyrs
Kommentar: Världens bästa bandyspelare.

(8) Vänsterhalv: Markus Ståhl
Kommentar: Hoppas att han fortsätter att utvecklas.

Defensiv mittfältare: Juha Liukkonen
Kommentar: Föredrar mittfältspositionen enligt uppgift.

(9) Defensiv mittfältare: Patrik Larsson

Kommentar: Kan få en nytändning.

(22) Offensiv mittfältare: Ville Aaltonen
Kommentar: Arbetar och sliter som få.

(28) Offensiv mittfältare: Pär Törnberg
Kommentar: Bra skridskoåkare.

(87) Anfallare: Mikko Lukkarila
Kommentar: Gjorde en bra första säsong
.

Avbytare:
Henrik Rehnvall
Erik Olovsson
Markus Wikman
Jimmy Lindgren



Edsbyns sportchef Stefan Karlsson

Han får stå sitt kast. Det är klart att man kanske känner sig sviken, säger Stefan Karlsson, sportchef i Edsbyn.
Efter säsongen sade båda två upp sina kontrakt. Då vill man ju inte spela kvar. Och vad hade de då varit att ha kvar? säger en tagen Stefan Karlsson.
Stefan är förvånad över att Hellmyrs går till Bollnäs. Han har pratat så mycket om Ryssland...men han kanske inte fick något erbjudande. Det här gör att det hettar till mellan klubbarna, säger Stefan Karlsson.

Kommentar: Städa framför egen dörr Stefan Karlsson. Vad då stå sitt kast? Det verkar visst vara svårt att acceptera att en spelare vill prova på något nytt, från edsbyhåll.Hur många gånger har inte Edsbyn tagit från oss och Broberg, har han redan glömt? Hans Åström, Magnus Granberg, Popa och Hedqvist för att nämna några.

Välkommen till BOLLNÄS GIF Per Hellmyrs och Pär Törnberg.
 
Bollnäs Bandy Evigt Trogen


Per Hellmyrs och Pär Törnberg klar för Bollnäs

Idag kan föreningen presentera truppen för kommande säong. På en presskonferens redogjorde Sören Persson (sportch.) att årets man Per Hellmyrs och Pär Törnberg förstärker laget.

 

World cup i bandy flyttas till Sandviken

Saxat från GD.SE

World cup i bandy flyttas till nya Göransson Arena i Sandviken. World cup har arrangerats i Ljusdal sedan 1974 - men flyttar nu inomhus. Det meddelade Internationella bandyförbundet och SAIK vid en presskonferens i Sandviken på onsdagen.

Den 30 maj invigs Sandvikens nya landmärke, Göransson Arena. Den 1 augusti ligger isen uppspolad - och 15-18 oktober kommer World Cup att spelas i den nya arenan.
- Det går inte att tänka sig ett bättre scenario än att vi får arrangera världscupen direkt, säger Göransson Arenas vd Maya Olsson stolt.
Hon och SAIK har jobbat hårt för att få ta över arrangemanget från Ljusdal där den stora turneringen spelats sedan 1974. Och självklart har SAIK:s starke man Arne Anderstedt haft både ett och två fingrar med i spelet. Som förste vice president i internationella bandyförbundet (FIB) har han varit med och beslutat om att SAIK får ta över arrangörsskapet under de två kommande åren.
- Vi har kommit överens med Ljusdal om ett nytt avtal som innebär att Sandviken arrangerar Världscupen 2009 och 2010 och att de får tillbaka cupen om de har sin hall färdig till 2011, säger Arne Anderstedt.
Om de inte har någon hall färdigbyggd till dess kan man gissa att Sandviken är sugna på att fortsätta arrangera cupen.
- Jag säger nog helst ingenting om det just nu, säger Maya Olsson och menar att det absolut viktigaste just nu är att de har två årens arrangörsskap är i hamn.
- Det känns viktigt rent strategiskt att vi får arrangera, säger hon och får medhåll av SAIK-bandys ordförande Michael Wikström.
- Det här är det största enskilda idrottsevenemanget i Sandviken sedan fotbolls-VM 1958 och nu får vi tanka Ljusdal på information om hur vi lägger upp det på bästa sätt. Detta är en jätteutmaning för SAIK, menar Wikström.
Anledningen till att Ljusdal inte längre får arrangera World Cup är förstås förra årets debacle då isen smälte bort och semifinler och finalen fick flyttas till hallen i Edsbyn.
- Och eftersom seriestarten är lagd en vecka tidigare i år, 1 november, så måste cupen spelas en vecka tidigare också. Så det försvårar spel utomhus ännu mer och kravet på hall var tydligt, säger Arne Anderstedt.


Silly Season Bollnäs GIF Del 15

Det blir ingen fortsättning i Bollnäs GIF för Peter Stock och Antti Ekman.

Peter Stock, 34, kom till Bollnäs hösten 2004 från spel i Sirius. Efter fem säsonger väljer nu föreningen att inte förlänga hans kontrakt. Även Antti Ekman (2 säsonger) har spelat färdigt i BGIF.

Tre spelare har försvunnit ur fjolårstruppen: Markus Hillukalla, Peter Stock och Antti Ekman. Dessutom är det oklart vad gäller Fredrik Spinnars. En spelare har kommit in: finske mittfältaren/ytterhalven Juha Liukkonen.

Bland  oss fans spekuleras det nu vilt i. Per Hellmyrs, Pär Törnberg eller Patrik Nilsson

Sportchefen Sören Persson jobbar på två nya spelare av klass.
- Min förhoppning är att allt ska vara klart inom en vecka eller två. Just nu är det Ryssland som ställer till det. De bästa spelarna går och väntar på bud därifrån, men det hörs inte ett ljud från Ryssland, säger Sören till Ljusnan.
I Bollnäs har rykten cirklerat en tid kring Edsbyns duo Hellmyrs och Törnberg, båda utan kontrakt just nu.
En annan kontraktslös spelare är Patrik Nilsson.

Kommentar: Något radikalt måste nu göras. Några nya, heta spelare måste in i truppen. Minst en ny forward och mittfältare behövs. Man kan ju bara önska och hoppas på att det är Edsbyns duo Hellmyrs och Törnberg. Patrik Nilsson vill jag också ha i truppen. Vilket slagkraftigt lag vi skulle få med dessa spelare.


RSS 2.0