Silly Season Bollnäs GIF Del 8

Som det ser ut i dagsläget så ska dessa fortsätta i giffarna: Markus Hillukalla, Johan Berglund och Ville Aaltonen. Däremot verkar Antti Ekman sitta lös, ryktesvis på väg till Sandviken. Ett annat hett rykte gäller Linus Forslund och Juho Liukkonen (Finlänsk landslagsman) ska vara aktuella för giffarna nästa säsong.


Silly Season Bollnäs GIF Del 7

Idag blev det klart att Patrik Larsson fortsätter ytterligare en säsong i giffarna.


Silly Season Bollnäs GIF Del 6

Enligt ihärdiga rykten ska Per Hellmyrs ha rivit sitt kontrakt med Edsbyn idag. Det sägs också att Sören Persson, Änga Göran och Per Hellmyrs har setts tillsammans den gångna helgen.


Gordon Ramsay‏

Krogarna i konkurs - då är det Ramsays tur att få skäll. Stjärnkocken Gordon Ramsay skulle hjälpa krögare i sitt tv-program.Men de flesta har antingen gått i konkurs eller tvingats sälja. Ramsay lämnar den lilla människan i skiten, säger en av dem som känner sig lurade. Jag är utblottad. Jag har förlorat min verksamhet och mitt hem. Jag är pank, säger Allan Love. SueRay är en annan restaurangägare som tvingats stänga efter tv-serien. Dessa krögare har själv försatt sig i denna situation. Det är patetiskt att dom skyller på Gordon Ramsay, att det är hans fel att dom gått i konkurs. Hade dom lyssnat mer på vad Gordon sa och gjort så skulle dom ha haft kvar sina resturanger idag. Han är en av världens främsta gourmetkockar och driver i dagsläget ett 30-tal restauranger och pubar över hela världen. Han har även erövrat 12 stjärnor i Michelinguiden och tilldelats Brittiska Imperieorden. Så jag tror nog att han kan sin sak bättre än dom flesta.


Politik

Det är bra Mona att du stöder Wanja. Det visar att du fortfarande sitter kvar på dina höga hästar både vad det gäller personligt utnyttjande av riksdagens kreditkort samt nonchalans för resten av Sveriges lagar (bl.a. parkeringsböter). Att du inte har avgått redan är bara ett bevis på att du precis som Wanja m.fl. inte fattar när ni inte längre är önskvärda som folkliga representanter utan endast suger er fast som blodiglar. Men det är ju snart val och kanske redan innan dess så har vi "undersåtar" fått nog och avpolletterat er där ni hör hemma, på "sophögen".  

Silly Season Bollnäs GIF Del 5

Idag ryktas det att Per Hellmyrs ska skriva på för giffarna och att en av bröderna Törnberg också är på väg hit (tror att det är Peter). Man kan ju bara hoppas. Forza Bollnäs GIF


2 NYA KAFFEKOPPAR AV STIG LINDBERG

Nu har man fyllt på med ytterligare 2 st kaffekoppar av Stig Lindberg. Samlingen ökar sakta men säkert.

               Festong                            Prunus

Silly Season Bollnäs GIF Del 4

Det har spekulerats mycket den senaste tiden huruvida Edsbyns Per Hellmyrs är på väg till Bollnäs eller ej. Om jag inte minns fel så skerv Hellmyrs 1+1 år på sitt kontrakt med Edsbyn om han nu inte väljer att bryta det. Framtiden får visa om det ligger någon sanning i detta ryckte.


FYYY FAAAN VAD SKÖNT

FYYY FAAAN vad skönt att dom där jävla byborna förlorade finalen. Nu är hörnbyns era över, helt underbart . Har aldrig varit någon VSK anhängare (bara idag), wow vilken underhållning. Grattis VSK!!!!


Bandy Bandy

Spola, spola isen
Spola, spola isen
Spela, spela bandy

Bandy, bandy - det gillar jag
Bandybanan - får besök av mig varje dag
På bandymatcher, bandymatcher står jag här på post
På bandybanan oavsett klimat och blåst

Bandy, bandy - en sport så rar
Bandy, bandy - ur min portfölj tar jag en klar
På bandybanan jag blommar upp och med ens och känner mej go'
Och bandymatchen är full av män på stålklädd sko

Ingen annan sport, ingen annan sport
Ingen annan sport, ingen annan sport
Är så skön som bandy!
Vad är väl en hockeymatch? Vad är väl en hockeymatch?
Vad är väl en hockeymatch?
Bara bök och bråk i en svettig hall

Bandy, bandy - det gillar vi
Bandyklubban - ser ju ut precis som ett J
Men bandybollen, bandybollen - den ser inte vi
Så bandymatchens resultat - det går oss förbi

Ingen annan sport, ingen annan sport
Ingen annan sport, ingen annan sport
Är så skön som bandy
Vad är väl en hockeymatch? Vad är väl en hockeymatch?
Vad är väl en hockeymatch?
Bara bök och bråk i en svettig hall

Bandy, bandy - det gillar vi
Bandyklubban - ser ju ut precis som ett J
Bandybollen - ser inte vi
Så resultatet går oss förbi...
(Galenskaparna & After Shave 1987)

Kom igen nu Västerås! Gör som vanligt; Res er när det så väl behövs och krossa Edsbyn!


FURUVIKS BRYGGA

Den 16 maj är det premiär på Furuviks brygga. Då kanske man ska ta med sig La Familia och åka dit. Den gastronomiska upplevelsen där är enorm. Vad sägs om följande 3-rätters meny?

-Förrätt- Pikant skaldjursröra på grillad vitlökskrutong. Serveras med örtolja och citrondressing.

-Varmrätt- Grillad fläskfilé på bädd av delikat grönsaksragout med mustig tequilasås. Serveras med ugnsbakad potatiskaka och orientalisk choron.

-Dessert- Vit chokladpannacotta med hallonspoom och syltade bär.


VINNARE I NYFÖRVÄRVEN

Tänk om Bollnäs kunde ta efter Zoran Lukic när det gäller att hitta vinnare i nyförvärven.
En vinnare har förmågan att flytta sina gränser. Smärttröskel, arbetsinsats. En vinnare är nästan hänsynslös mot sig själv. Och njuter samtidigt lite av smärtan och ansträngningen, en vinnare är nästan masochist.
 
Karaktärsprofilen består av elva punkter, som också har fått varsin motsats.
 

1. Öppen och mottaglig (motsats: Oemottaglig, sluten, inåtvänd).

2. Kunskapsinriktad (Ytlig).
3. Framgångsinriktad (Inriktad på att und- - vika misstag).
4. Modig (Ängslig, feg)
5. Temperamentsfull (Flegmatisk)
6. Strukturerad (Impulsiv)
7. Kamratlig (Egocentrerad)
8. Viljestark (Viljesvag)
9. Stresstålig (Mottaglig för stress)
10. Bestämmande (Lydande, underordnar sig)
11. Självsäker (Osäker)
 
De tre första punkterna, "öppen och mottaglig", "kunskapsinriktad" och "framgångsinriktad" är helt avgörande. Uppfyller en spelare inte alla de punkterna skulle inte jag vilja ha den spelaren säger Zoran. Den spelaren blir aldrig en vinnare, oavsett hur duktig han är spelmässigt. På de andra punkterna tittar vi på vilka möjligheter vi har att förändra individen.
 
Detta vore något för bollnäs gif


HAMMARBY BANDY SÄGER UPP SPELARKONTRAKTEN

Hammarby bandy säger upp samtliga spelarkontrakt inför nästa säsong. Där skulle giffarna försöka hitta några nyförvärv till nästa säsong. Vad sägs om några av dessa i giffarnas tröja nästa år? Daniel Eriksson (Back)? Olov Englund (Back)? Oscar Jonsson (Mittfält)? Stefan Erixon (Central mittfältare)? David Karlsson (Forward, mittfältare)? Lars Karlsson (Anfall)?.




STIG LINDBERG

Nu har man skaffat sex nya kaffekoppar av Stig Lindberg. Här kommer det lite kuriosa om Stig Lindberg.

Konstnär, 1916-82. Vid Gustavsberg 1937-82. Elev hos Wilhelm Kåge 1937-40. Konstnärlig ledare vid Gustavsberg 1949-57 och 1972-80. Även lärare vid Konst­fack. Startade tillsammans med Kåge Gus­tavs­bergs Studio 1942 och debuterade till­sam­mans med Berndt Friberg samma år. Form­gav, utöver keramiken, sanitets­varor, plast, emalj, textiltryck för NK från 1947, t ex Me­lo­di, Lustgården, Poéme d'amour och Pot­tery, affischer, spelkort, servisglas för Må­lerås 1945-­­47, TV-apparater för Luma 1959 mm. Illustrerade Lennart Hellsings barn­böcker och gjorde stora offentliga utsmyck­ningar, t ex för Nacka sjukhus 1964. En av våra mest mång­sidiga konstnärer med ett egensinnigt och hu­mo­ristiskt formspråk. Brett register inom ke­ra­miken. Gjorde fajanser i glada färger, konst­godsserier, t ex Domino 1955, Figurin 1960, Grazia 1948, Pungo 1953, Veckla 1950, Gnurglor 1954, Karneval 1958, Reptil 1953, Silur 1960-tal, Springare 1952, Vinda 1950, unikt stengods med fina glasyr­effekter. Gjorde några av de mest använda serviserna/­dekorer­na: LA, LB, LD, LH, LI, LK, LL, LT och LU-serviser mfl med de­korer­na Adam 1959, Arena 1973, Berså 1960, Birka 1974, Blå Husar 1968, Bohus 1959, Colorado 1955, Cordon Bleu 1966, Coq 1966, Eros 1972, Festong 1962, Gefyr 1953, Gus­tavs­bergs­blom­mor 1941, Legym 1958, Löja 1948, Medicinalväxter (Landstingsservisen) 1948, Prunus 1962, Pynta 1962, Ranka 1942, Ribb 1955, Rondo 1981, Rosenfält 1969, Spisa, Spisa Ribb 1955, Terma 1955, Traktör 1966, Värmdö 1940 och Åland 1962 m fl.

     


BLUFF BYN‏

Saxat från Ljusnan 20 mars 2008
 Oklara affärer runt bandyn och arenan


Av Bengt-Åke Olsson
I flera år har företagaren Ulf Järvefelt stöttat Edsbybandyn, suttit i före­ningens styrelse och varit vd för Edsbyn Arena AB. Men nu riktas revisorskritik mot förvaltningen i familjen Järvefelts egna företag, Celox AB och Edsgrängs Förvaltning AB.
Affärerna i bolagen har också, enligt revisorn, kopplingar till både arenabolaget och Edsbyns IF Bandy.


Det är auktoriserade revisorn Kristina Ahlstrand vid revisionsföretaget Grant Thornton som i så kallade orena revisionsberättelser för fram invändningar mot delar av årsredovisningarna och bokföringen.
Celox AB bedriver själv och genom de helägda dotterbolagen köp och försäljning av värdepapper. Edsgrängs sysslar enligt verksamhetsbeskrivningen med förvaltning av sådana papper.
Revisionsberättelserna är bifogade de årsredovisningar som skickats in till Bolagsverket och som avser 2006, inte 2007. De försenade boksluten för 2006 är undertecknade först den 9 februari i år.

Vid revisionen hävdar Kristina Ahlstrand att det finns flera frågetecken i Edsgrängs Förvaltning, som i sin tur får återverkningar även för den ekonomiska ställningen i Celox. Det "fattas" enligt henne 11,5 miljoner kronor i Edsgrängs:
O Drygt 4,8 miljoner kronor gäller en fordran på Edsbyn Arena AB. I arenabolagets senaste årsredovisning framgår dock inte att det bolaget har någon skuld till Edsgrängs.
O Edsgrängs har också en fordran på Astrum Invest AB, ett annat Järvefeltbolag, på nära 1,3 miljoner kronor, pengar som i sin tur ska ha vidareutlånats från Astrum till Edsbyns IF Bandy. Någon motsvarande skuld finns dock inte redovisad
i bandyföreningen.

- Edsgrängs har en fordran på Ulf Järvefelt på 5,4 miljoner kronor som härrör från försäljning av aktier. Intäkterna ska ha tillgodogjorts Ulf Järvefelt privat. Denna fordran ses av revisorn som ett förbjudet lån enligt aktiebolagslagen. Hon anser att det lånet bör återbetalas omgående.
Om revisorns slutsatser stämmer ska alltså Ulf Järvefelt felaktigt ha tagit pengar ur Edsgrängs och - åtminstone delvis - använt dem till ändamål i arenabolaget (där han själv är vd) och Edsbyns IF Bandy. Det är i så fall transaktioner som även kan få skattemässiga konsekvenser.

När det gäller Edsgrängs påstådda fordran på arenabolaget så skriver revisorn:
- Jag har inte vid revisionen fått tillgång till några underlag som styrker ford­rans värde. Inte heller har någon inbetalning av ränta eller amortering av lånet under 2007 kunnat verifieras. Skriftlig bekräftelse från motparten saknas".
Om Edsgrängs skulle ha en fordran på arenabolaget väcker det alltså även frågor kring den ekonomiska ställningen i Edsbyn Arena AB som förvaltar Dina Arena på Ön.

Ulf Järvefelt är vd i Edsgrängs där hans syster Kerstin Järvefelt-Bryngelsson är styrelseordförande. Förhållandet i Celox AB, där även koncernredovisningen finns med, är det omvända.
Själv tillbakavisar Ulf Järvefelt uppgifterna i revisionen.
- Det här stämmer inte. Det finns inga oklarheter alls när det gäller skulder och fordringar, allt är numera utrett, hävdar han.
Men Kristina Ahlstrand vill inte kommentera det hela ytterligare mer än på en punkt.
- Om jag korrigerat revisionsberättelsen så skulle det ha kommit in till Bolagsverket, säger hon.
- I övrigt gör jag inga kommentarer utöver det som står i revisionen. Jag är bunden av tystnadsplikt.

 
 Snart har det gått ett år sedan Ljusnan publicerade denna artikel och man har inte hört något mera om Ulf Järvefelts affärer. Man undrar ju varför. Har han haft eller har för mycket makt eller är det något annat som spökar i dessa affärer. Det är nog dax att börja granska Ulf och Edsbyn IF inpå sömmarna. Tror nog att det går att hitta mycket skit hos dessa. Det förekommer nog mycket svarta pengar och pengar under bordet. När allt har kommit upp på bordet så kommer Edsbyn IF att ligga risigt till. Det får man hoppas på så att det blir slut på alla dessa bluff-affärer och Edsbyn´s IF. 


Silly Season Bollnäs GIF Del 3

Ja nu börjar silly season säsongen att ta fart igen, det går rykten överallt. Nyaste ryktet är att Micha Svechnikov spelar för giffarna nästa säsong. Det ryktet har man ju hört förr och som så många andra gånger har det ju bara runnit ut i sanden, men den som lever får se.


BANDYHALL‏

Nu är det dax för Bollnäs kommun att få fingrarna ur arslet, ska det alltid vara så att det är mycket snack och liten verkstad i denna kommun? Bygg en bandyhall på järnvägsområdet och det snarast. En bandyhall är en nödvändighet om inte bandyn ska dö ut här.

  • MINA ARGUMENT FÖR EN BANDYHALL ÄR

  • Bandyhall behövs för att bättre möta de ev. hot mot sportens framtid som klimatuppvärmningen utgör.
  • Bandyhall ger laget bättre träningsmöjligheter.
  • Bandyhall gör att säsongen kan förlängas, vilket kan ge fler matcher och publikintäkter för laget.
  • Bandyhall kan användas till att locka ungdomar att utöva bandy.
  • Bandyhall kan användas till andra aktiviteter såsom mässor och konserter.
  • Bandyhall lockar mer publik.
  • Bättre is inomhus, alltid bra förhållanden.


  • Silly Season Bollnäs GIF Del 2

    Ny tränare: Hasse Åström och Henrik Heed
    Kontrakterade spelare i dagsläget är: Andreas West, David Borvall, Anders Spinnars, Markus Ståhl, Henrik Renvall och Jimmy Lindgren.
    Hoppas att sportchefen Sören Persson kontrakterar resten av truppen så fort som möjligt och att vi hittar några nya spelare.

    Bollnäs Bandy Evigt Trogen


    Klockrent Sirius

    Fy f-n vad skönt att edsby-dräggen fick stryk idag. Vilket tålamod och försvarspel Sirius visar idag. Grymma insatser av Jakob Säleby, Andreas Eskhult och Göran Rosendahl. Nu är Edsbyn i brygga, krossa Edsbyn´s finaldrömmar . Vill att deras bandyera är över nu.


    Silly Season Bollnäs GIF

    Nu rycktas det att Hans Åström och Henrik Heed blir nya tränare för Bollnäs Gif nästa säsong. Ska man byta tränare nu igen? Jag är lite skeptisk till det. Bollnäs har bytt alltför många tränare de senaste åren och det ger ingen stabilitet. Men stämmer rycktet är det bara att gilla läget. Lycka till Hasse och Henrik. Forza Bollnäs Gif.

    Måtte nästa vårflod ta med "bandykyrkan" och driva ut den till havs.


    Håller med dotter´n

    Tryggare kan ingen vara än Guds lilla Edsbyskara..
    Gå i kyrkan, ge bort pengar. Gå i träskor - jävla bybor!

    ANTIKMÄSSA

    Igår var man på antikmässa i Norrala. Denna mediokra mässa var en stor besvikelse, bara några få utställare har några objekt av kvalitet. Som samlare av Stig Lindberg kaffekoppar  blev man grymt besviken på denna mässa. Inga Riviera, Eva, Tahiti eller Näckros.


    RSS 2.0