Gärdets elever till Granberg i höst

När höstterminen börjar i augusti, får Gärdesskolans elever flytta till Granbergsskolan – under högst två år framåt. Det står klart efter kommunstyrelsens möte på torsdagen.
Om det blir någon renovering av Gärdesskolan under tiden, är däremot osäkert.

I oktober förra året begärde barn- och utbildningsnämnden att få renovera 7–9-skolan på Gärdet i centrala Bollnäs – och sedan flytta 7–9-eleverna från Granbergsskolan dit.

Bakgrunden var att antalet elever – främst på Gärdesskolan – hade minskat drastiskt, när friskolan Lust & Lära startade i höstas. Och för att få ett attraktivt, kommunalt alternativ föreslogs en renovering av Gärdesskolan.

Efter olika turer, kom ärendet upp för beslut i kommunstyrelsen i går – även om det är fullmäktige som har sista ordet.

Kommunstyrelsens förslag till fullmäktige blev att renoveringsfrågan ska prövas i samband med budgetarbete inför 2011 – och att den kommunala 7–9-skolan ska samordnas på Granberg under högst två år.

Om det finns pengar till renoveringen under de kommande två åren, återstår att se. Så eleverna från Gärdesskolan flyttas inte på grund av att skolan ska rustas nu:

- Det har pedagogiska orsaker, säger Lahenkorva. Det blir bara 130 elever på Gärdesskolan i höst – 70 nior, 38 åttor och 22 sjuor – och det är för dåligt elevunderlag för att kunna driva en bra verksamhet.

Kommentar: Avgå Lahenkorva innan det är för sent


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0